Han Aards-Thorig
Critics from the world of art:


• 2009 > Deel van artikel: Brug tussen wereldreligie en vrije natuur. Door Niek Verhoeven 'De Gelderlander'.
Aards-Thorig haalt zijn inspiratie uit een combinatie van een 'gekke geest' en dat wat de hemel hem geeft.

"Overal waar ik over moet nadenken past niet bij me. Dat heeft het Boeddhisme me gebracht." Hij is vanaf 1994 actief in Body2chill, een Tantrisch Boeddhistische vrijwilligers stichting uit Nijmegen.

Op de wand in zijn woonkamer staat 'Jippie! Vandaag ben ik alwéér geboren'. Die frase is sinds enkele jaren typerend voor de Nijmegenaar. "Ik ben bijna gestopt met denken. Het liefst denk ik de hele dag niet na. Mijn hoofd is vaak helemaal leeg. Dan kan ik alles."

Een kunstwerk is af wanneer het goddelijk is. "Het moet communiceren in één blik. Er zit geen filosofie achter. Vanuit die leegte doe ik alles en verbaast het leven mij dagelijks. Op dezelfde manier verbazen mijn beelden me ook telkens weer. Het maakt dat ik me levend voel. Totaal doelloos, en van daaruit heel productief. Heerlijk." 
• 2006 > Alex van Vliet. Art-critic: 'Han Aards-Thorig makes passionate bronze sculptures. Born in Holland in 1962. He studied art and worked for many years as an artteacher and 3D designer. After some of his work was selected for the permanent exhibition at the Museum of Modern Art in New York, as a highlight, he turned away from art for some time. Now his passion for art is revitalized which is resulting in his remarkable bronze sculptures. Surrealistic and spiritual with a humorous and magic touch'.• 2008 > Esther Nienhuis: Een fascinatie voor vorm ligt aan de basis van de sculpturen van Han Aards-Thorig (1962). De natuur met al haar organische vormen intrigeert deze beeldhouwer eindeloos. De wijze waarop vormen vaak ongemerkt in elkaar overvloeien ziet hij als een onuitputtelijke inspiratiebron, en vloeiende bewegingen kenmerken ook zijn beeldhouwwerken. Bijzondere en fantasievolle figuren zijn in zijn sculpturen op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden, en gaan een evenzo natuurlijke relatie met de toeschouwer aan. De bronzen van Aards-Thorig zijn werkelijk driedimensionaal, in die zin dat zij van alle kanten een logisch en harmonisch aangezicht hebben. Dat deze werken uit passie zijn ontstaan, is zichtbaar in de trefzekerheid waarmee zij zijn opgebouwd. Aards-Thorig vindt het belangrijk te blijven onderzoeken, en de energie die daaruit voortkomt is voelbaar in zijn werk.Een kunstwerk is af wanneer het goddelijk is. "Het moet communiceren in één blik. Er zit geen filosofie achter. Vanuit die leegte doe ik alles en verbaast het leven mij dagelijks. Op dezelfde manier verbazen mijn beelden me ook telkens weer. Het maakt dat ik me levend voel. Totaal doelloos, en van daaruit heel productief. Heerlijk."


 • 2009 >Ballotagecommissie Exto.: Slechts 1.3% van al de geballoteerde kunstenaars heeft een hogere rating (puntenaantal) dan Han Aards-Thorig.


More


Antoinette Hoffs: Indrukwekkend, je werk. Ik werd er stil van, weinig woorden. Je teksten,  je beelden, Yes, daar gaat het om....(voor mij althans) Zo mooi en krachtig uitgebeeld.


Hendrik Arie Baartman: Jou werk is fris en geeft de wereld weer iets om over na te denken...............BRAVO. 


Theo Heijmans (Fotograaf en tangodanser): Ik wist niet dat brons zo kwetsbaar kon zijn!


Henk van Hemert. Art walks: Ik heb je werk op de site bewonderd. Geweldig, zeer expressief en veel herkenning voor mij. 


I am Marcello Cazzaniga, art director of Camaver Kunsthaus International. In this moment I am selecting the artists for a new show of our serie Ancient Palaces, in the wonderful Cesi Palace in Acquasparta  (Umbria), I saw some of your artworks into the web and I found them  interesting. Maybe you would be interested in partecipating to this kind of exibhition.


Mieke van Steenbergen-Rijkers: Mooi werk!


Rian Eijgenhuijsen: Je beelden verrassen mij ook en ik heb er inderdaad met veel plezier naar gekeken. Succes.


Ed Hanssen: Het werk is dik in orde. Welkom op exto.


Ingrid Siliakus: Ook ik vind je werk verrassend.


Wally Thissen: Moet ik na de overige beoordelers nog wat toevoegen...? Ruim voldoende, goed en moooooi werk.


Connie van winssen: Het werk spreekt mij niet aan. Het doet mij denken aan Alladin (de geest uit de fles), het heeft echter voldoende kwaliteit, zeggingskracht en eigenheid.


Han van der Mijn: Originele bronzen, kan niet anders zeggen. Niet mijn stijl, maar dat is onbelangrijk.


Lei Borro: Brons: geweldig.


Tineke van Steenbergen: Ga zo door!!!!!!!!!!! Geweldige beelden, spreken mij erg aan.


Selly Mares: Mooi van vorm en met eigenheid. Succes!


Esther Barend: Geweldig je werk!! Mooi, eigen, opvallend, gek, beetje humoristisch. Proficiat!


Robbert Doesburg: Vind het een spannende serie. Iets 'toverachtigs'. Veel plezier op je eerste 'Galerie toer' Geniet ervan.. Je beelden mogen gezien worden!


Ans Bakker: Ik vind je presentatie, kleuren, vormen geweldig! veel succes.


Carla van den Berg: Prachtige beelden maak je! Spreekt me heel erg aan.
Changing LINKS